Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Det finns många nu som har bekymmer med att få vardagsekonomin att gå ihop. Vi ser att landsbygden utarmas allt mer och den lokal servicen utarmas. Via TBST Group kan vi börja förändra så smått.

När kommer vi till vägskälet att börja förändra, snart vill vi i Lågkostnadsbolaget lova! Vi måste göra oss oberoende av räntan.

Tänk tanken "vara helt oberoende av att världens ränta förändras". skulle företagen, du klara av det? aldrig behöva oroa sig för ev räntehöjningar!!

Vi skapar en ny värld med RÄNTEFRIHET (R).

"Vår ambition är ägandet av ett räntefritt system som erbjuds, just nu, internt i TBST Group för investeringar åt Franchisetagare och företag/personer som av bland annat livsåskådningsskäl inte vill befatta sig med ränta men godtar andra former av lånekostnader.

Lågkostnadsbolaget informerade tidigt om minusräntan och nu dyker konsekvenserna upp med amorteringskrav och allt ökande krav på hög intjäningsförmåga och likviditet. Se gärna en jämförelse av lånekostnaderna

Schweiz började med negativ ränta... och i början av 2018 har inte mer hänt än att bopriserna och svenskarnas skulder ökat (fortsätter under 2020). Sedan att det är upplopp runt om i världen, Iran, Frankrike t o m välmående stater osv..., folk är missnöjda med sin tillvaro, bottnar alltid i ekonomi.  


INVESTERA I DIG SJÄLV!  

Nedan lite historia om vad vi skrev tidigare och vi är där nu men bankerna vågar inte ta mer betalt av folket för minusräntan däremot tar man betalt för storföretagen som har massor av folk anställda. Dom i sin tur måste ha ständig tillväxt för att upprätthålla vinsterna samt ha råd med anställningar.

Det här kommer ju inte att hålla i längden och ser att vi måste förändra. Alla hjälporganisationen inkl. kyrkan idag tar emot mer och mer människor i Sverige som hamnat snett och blivit av med jobben, skilt sig eller kommit in i ett drogberoende.

Men alla människor har sitt berättigande och kan komma tillbaka på vi ser till att inte trösklarna blir för höga. Medborgarlön och nytt skattesystem är en skyddsängel för människan idag. Vi har tunga beräkningar som grund för vad vi påstår men nu återstår den svåra resan.

Alla som ifrågasätter, klagar och ifrågasätter samt lobbar för att allt är bra nu, kanske är det dubbla agendor dessa har ? kanske är de bland dom 50% som tror att de tjänar på nuvarande ordning.

Lågkostnadsbolaget, TBST Group
Per och Lasse


Publicerad 2015-01-20 11:59 Dagens Industri

Schweizisk skräll öppnar för svensk chockränta

Schweizarna tappade 60 miljarder schweizerfranc på valutaskrällen förra veckan. Men lyckas de med sin rekordlåga ränta kan Riksbanken ha något att lära enligt experterna. Notan för den schweiziska centralbanken SNB:s valutachock blev hög. När schweizerfrancen rusade i taket sjönk också värdet på den utländska valutareserven.

Enligt marknadsberäkningar tappade SNB:s tillgångar på totalt 495 miljarder schweizerfranc motsvarande 60 miljarder när valutan släpptes fri. Därmed är förra årets beräknade vinst på 38 miljarder i princip utraderad.

Anders Eklöf, valutastrateg på Swedbank, tycker att den viktigaste lärdomen från det schweiziska experimentet är att de fasta växelkurserna är svåra att hantera. ”Det är väldigt komplicerat att försvara de här valutaregimerna på sikt. Det kan handla om olika makroekonomiska risker men också finansiella risker”, säger Anders Eklöf.

Riksbanken har öppnat för att valutainterventioner kan komma att bli aktuella även i Sverige. Men det verktyget kommer i sista hand och efter SNB:s överraskning förra veckan kommer marknaden troligtvis reagera med misstänksamhet inför interventionsåtgärder.

”Schweizarna försvårade för andra centralbanker. Men de kan samtidigt bli ett intressant experiment”, säger Pär Magnusson, skandinavisk chefsstrateg för Royal Bank of Scotland.

I stället kan SNB komma att ge Stefan Ingves anledning att ta till ett annat vapen – nämligen en kraftig räntesänkning.

Den schweiziska styrräntan som tillämpas på innehav över 10 miljoner schweizerfranc sänktes till -0,75 procent. Därmed öppnade SNB dörren för andra centralbanker in i djupare negativt territorium. Redan nu går spekulationerna om den svenska räntan inte också är på väg ner under nollan. ”Ifall det är lyckosamt i Schweiz ökar sannolikheten för att Riksbanken också kan sänka räntan rejält negativt”, säger Pär Magnusson.

Svårigheten blir att undvika en bankrusning, det vill säga att alla sparare tar ut sina pengar och därigenom knäcker banken. Enligt Pär Magnusson är det rimligt att schweiziska sparare och företag får kraftigt negativ ränta på sparkontot. Det kan leda till ökad konsumtion – eller att pengarna helt enkelt försvinner ut ur det finansiella systemet.

”Vi har aldrig sett en så kraftigt negativ ränta. Det här kommer att studeras noga av andra centralbanker”, säger Pär Magnusson.

Otroligt vilka experiment som pågår nu av den stora världens finansexpertis!

Anders Eklöf säger att det fortfarande finns mycket frågetecken, bland annat kring effekterna av det stora stödköpspaket som Europeiska centralbanken förväntas lansera på torsdag. Men klart är att Riksbanken börjar få tomt i verktygslådan. ”Frågan är hur verksamma de vapen man har kvar är. Möjligen kan negativ ränta eller obligationsköp bidra till att hålla uppe inflationsförväntningarna på sikt”, säger Anders Eklöf.

Men han tycker ändå att det finns anledning att vara skeptisk till ytterligare räntesänkningar. ”SNB har själva sagt att de tror att bankerna komma kunna hålla den privata sektorn skadefri. Jag tycker ändå att man kan peka på att det är ett ganska stort experiment med så pass stor negativ ränta.”

TBST Groups slutkommentar: Vi varnar inte, utan vi informerar om vad som sker i omvärlden. Vi vet ej vad framtiden har i sitt sköte men vi anser att det börjar gå åt fel håll...

"Världens finansiella system är så komplicerat att vanligt folk står maktlösa när de s k finansiella experterna leker"