Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Frågor & Svar

"Här hoppas vi Du finner det Du letar efter. Vi vill samtidigt varna alla känsliga betraktare, då detta forum har inslag av både ironi, rakt på sak vad vi tycker men förhoppningsvis inga kränkande inslag mer än på världens finansiella system. I det fall annan tredje person anser sig komma i kläm ber vi till en början om ursäkt men vill påpeka att vi granskar klagomålen omgående och försöker värdera inslagen och bättra oss"

Ämnen

"Saknas några frågor, maila oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den."

* Pågående arbete !

Varför skall man investera ?

 • Varför anser Ni att investeringar är så viktiga ?

 • Tänker man inte långsiktigt, investeringar är långsiktiga, utan skall bli tillfredsställd direkt så är samhället inte hållbart. Kortsiktigt tänkande i aktieklipp, i förhållande, i spontanköp mm så löser det problemen man anser sig ha… just det kortsiktigt.

  Vi anser oss veta att kommer man in i en harmonisk känsla, en rutin av att ständigt investera smått, så kommer utdelningen successivt infinna sig i eget harmoniskt välbefinnande. Det tillståndet påverkar också Din omgivning och världen blir faktiskt mer harmonisk… fast nu då i liten skala. Många bäckar små blir till en stor flod lite längre ner, närmare mynningen.

  Hur många har inte önskat sig att behålla sitt kapital i madrassen när aktiebörsen gått ner, undvikit spontantköpet, storhandlat en gång i veckan i stället för lite varje dag, undvikit att ha fest varje dag med godis, fika med godbitar osv… När skall man då ha fest ? när man varje dag har inrutat sig i att ha fest !

  Antagligen får man då höja nivån en bit till. Droger är ett sätt, Facebooka av sig lite, Twittra kanske, spela lite på mobilen, tröstäta samtidigt också, undvika naturen lite idag också, åka båt i minusgrader i november fungerar ju, bara en liten ishinna. Vilken eufori… att må bra flera dagar därefter.

  Fikat ute på en ö var ju otroligt med äggmacka och havet blickstilla.

  Därför skall man investera !

  Man kan också köpa sig något man investerat i under lång tid. Sådant har vi äldre blivit upplärda att göra. Sparbankseken, Slösa och Spara, stoltheten i att tömma grisen på banken.

  Därför skall man investera hos Lågkostnadsbolaget. Vi skapar på sikt en harmoni.

 • Kan Ni konkretisera kort varför man skall investera hos Er ? (se även länk)

 • - Det är tryggt och säkert. Vi har inga fördyrande kostnader.
  - Det kan ge god avkastning när Du säljer Dina poäng.
  - Poängen kan användas för egen del och få förmånliga lån.
  - Poängen kan överlåtas till andra, familjen, barnbarn, vänner m fl.
  - Passar bra för muslimer och kristna som enligt religionen ej bör syssla med ränta.

 • Om jag investerar och vill ta ut mina pengar, finns pengar alltid hos Er för utbetalning och får jag tillbaka dem då direkt ?

 • Viktigt påpekande först; att investera hos Lågkostnadsbolaget kan innebära kortsiktigt att viss kösituation uppstår. Exempelvis när vi till en början inte är kapitaliserade fullt ut kan köer uppstå vid lån. Den kan även uppstå vid investeringar och snabba uttag.

  Därför tänk långsiktigt, med kapital som kan sättas undan under längre tider, använd inte kapital som skall användas dagligen. När vi börjar snurra på, som JAK, då är problemen med tillgängligt kapital underordnade. Egentligen har vi samma igångsättningproblematik som alla andra finansiella institut till en början. I normala fall låser man sin investering i 15, 18, 24 resp 36 mån med motsvarande uppsägningstid. Vi får då viss framförhållning om investerare vill avsluta sin investering och i normalfallet skall det då inte vara några problem.

  Men vår målsättning är att låna ut 91 % av investerade medel så visst blir starten av vår rörelse beroende av många investerare och samtidigt låntagare som påbörjat sina efterinvesteringar. Vi har flera tyngre investerare som visat intresse och banker som önskar likviditetssamarbete. I grund och botten ligger oftast våra stora affärsbanker bakom merparten av kapital som genereras till olika finansiella organisationer.

  Vi gillar medlemsbankers filosofi där många tillsammans skapar finansiella nav utan fördyrande mellanhänder.

Vad ger en räntefri investering !?

 • När jag investerar i vanliga fall får jag ju ränta men inte här. Hur kan det komma sig ?

 • Vi sysslar ej med ränta då vi anser att just ränta skapar obalans i världsekonomin. Bara en sådan detalj som att Du har pengar på Din bank så får Du i bästa fall en ränteutdelning efter 1 år. Resterande blir ett överskott i banken som är så pass stort att det finansierar under 2013 91,9 miljarder SEK i vinster samt stora kontorskomplex och betydande löneförmåner osv.

  Hos oss får Du poäng som helt är utanför ett finansiellt system egentligen och dessa poäng är bara Dina och de finansierar enbart upp en person, Dig själv. Du investerar i Dig själv med andra ord. Du investerar även i Din familj om Du överlåter poäng till dem. Här får Du avkastning när Du säljer Dina poäng, kanske 2% eller rent av 8% avkastning, vilket inte är dåligt jfrt med annat.

  Din investering ser även till att andra personer kan få möjlighet att förverkliga sina drömmar genom förmånliga lån hos Lågkostnadsbolaget genom Din investering.

  Du investerar i framtiden med andra ord. Du investerar inte åt andra personers vidlyftiga leverne utan vi levererar ett finansiellt system som inte balanserar (saknas ca 12 ggr av mynt och sedlar idag om alla skulle vilja få ut sina pengar). Vi levererar ett finansiellt system i balans..

 • Investerar jag i aktier så kan jag ju verkligen göra klipp men inte här verkar det som ?

 • Säljer man poängen så är det inte orimligt alls att avkastningen kan bli mellan 5 - 10 % beroende av om det finns köpare på dessa nivåer. I dagens klimat är det verkligen ett klipp. Sedan får man kanske värdera att poängen aldrig blir lägre vartefter tiden går samt att Ditt insatta kapital alltid är kvar.

  Det är sällan så med kapitalet vid aktieköp om aktien går ner.

  Så visst är detta lite tråkigare men det är nog många som inte haft det speciellt skoj på börsen under lång tid, ibland går den ju upp och då är det skojigare och sedan går det ner osv.... Sedan styrs ju börshandeln av robotar till 60 % som manipulerar börskursen ständigt så visst verkar den handeln mer spännande. Robotar sköter ju även idag tillverkningen av bilar så det har inte varit något större klipp att vara anställd där .... och blivit ersatta av robotar. Robotar har även ordnat överkapacitet i tillverkning av fordon.

  Vi vill nog att vanliga personer skall investera åt sig själva och familjen ....det tror vi är det bästa klippet.... som frisören sa.

 • Nå´t mer att tillägga om räntefri investering ?

 • Kanske är det muslimer som ser det här som naturligast. I England växer räntefria instutioner kraftigt. Se vidare frågor & svar Muslimer.

Om den statliga insättargarantin, G-20, Bail in och Bail out

 • Varför blir det mer och mer aktuellt att prata om insättargarantin ?

 • Därför att regeringen är på möten runt om i världen men informerar bara om "vissa politiska detaljer" sällan verkligheten som att mötet nu behandlade bl a "Bail in". Direkt reagerade pålästa människor och reportage gjordes. Alla "de pålästa", som sällan så enkelt får ut sina budskap i etern, påtalar nu tydligt och klart "insättarna i en bank måste räkna med att man tar av dem först vid en bankkris".

  Insättargarantin är i sig värdelös vilket vi har påtalat i länken dess "rätta värde" MEN nu är det uppenbart att vid G20 mötet i nov 2015 att Sverige genom att man är med i EU hamnat i ett delikat läge samma som tidigare men nu gigantiskt värre. Nu gäller det att prata annat så att inte medborgarna störs. Är Du naiv: Behåll pengarna på banken MEN bli inte förvånad över konsekvenserna när bankerna vidlyftigt gjort affärer och tar Dina pengar för att täcka sitt eget kapital!

  NU KRÄVS INTE LÄNGRE KRIS ELLER KONKURS

  Konton med insättningsgaranti ska fortfarande ha insättningsgaranti även hos Nordea, men kan nu helt legalt beslagtas av Nordea, helt eller delvis, utan konkurs. Förut har det i praktiken krävts konkurs.


  Till och med Miljöpartiet och Vänsterpartiet varnar, ett regeringsparti, eller hur... Se vidare PDF-er nedan.
  - PDF 1: Bail in blir obligatoriskt för alla EU länder inkl. Sverige. Vid nästa bankkris får...
  - PDF 2: Bail out är borta snart, staten gick förr in och räddade banker med skattebetalarnas pengar... med en garanti som inte är sann.
  - PDF 3: Vad betyder Bail in ? Redan från 2013 såg man faran med banken att oavsett kk eller kris kunde ta insättarnas medel.

  Snälla Ni begrunda de som Ni ser det belackare men ring någon på Cypern som varit med om detta så får Ni veta sanningen som står runt våra hörn. I texterna står inte om utan när bankerna råkar ut för nästa kris.

  Bankernas kreditförluster är annars gigantiska jfrt med den verksamhet vi bedriver. Nästan som Crowdfunding, "Kapital in kapital ut" till behövande utan fördyrande kostnader. Vi har istället ingen insättargaranti som är helt värdelös för de som är insatta och bryr sig. Så välkommen när krisen står för dörren, förhoppningsvis innan att Du inte förlorar något.

 • Varför saknar Ni insättargaranti ?

 • Vi är ingen bank som sysslar med sparmedel. Vi sysslar med investeringsmedel. Detta ger möjlighet att hålla nere finansieringskostnaderna. Pengar som investeras hos Lågkostnadsbolaget lånas endast ut mot tillfredsställande säkerhet (kreditberedes som i en bank). Man kan säga "kapital in och kapital ut" och med säkerheter i boende.

  Vi är som Akelius och gillar ej mellanhänder som skär emellan pengar i bonusar och liknande. Insättarnas garanti hos oss är i fast egendom och kreditförlusterna är som hos JAK, minimala.

  Bankernas kreditförluster är annars gigantiska jfrt med den verksamhet vi bedriver. Nästan som Crowdfunding, "Kapital in kapital ut" till behövande utan fördyrande kostnader.

 • Jag vill ha insättargaranti ! Annars kan jag ju förlora allt jag surt tjänat in & investerat hos Er ! Det är ju inte alls så trevligt. Roger Akelius delar ut mycket... saknar däremot insättargaranti.

 • Det är klart Du skall ha insättargaranti ... men bara om den är en riktig garanti, inte en produkt som inte är garanterad. Roger Akelius är så pass klok att han insett detta, därför ger han bra och säker avkastning utan insättargaranti. Då först, om det nånsin blir garanterat fullt ut, inte ens då överväger vi detta troligtvis som Akelius, det är bättre att pengar går direkt till investerare utan fördyrande mellanhänder. Vi anser att Du får det garanterat och tryggt samt trevligt utan icke garanterad insättargaranti !

  Sedan för att risken att Du blir av med Dina pengar måste vi givetvis gå i konkurs. För att det skall ske finns trots allt inte så många händelser som kan inträffa

  . Orkar Ni inte läsa nedan så se länken om insättargarantin "rätta värde".

  ---- Händelse som kan inträffa; "Vi lever över våra tillgångar, mer kostnader än intäkter"

  --- Svar;
  Rimligt kanske att anta att vi gör det ? Men vi har kritiserat banker & deras vidlyftiga leverne med bonusar. "Vi kastar därför inte sten i glashus". Vi tar ansvar och är av den åsikten att inte äventyra ett finansiellt system som är så pass bra att det kan rädda världen från finansiell kollaps BARA pga av eget ego och girighet. Vår garanti till våra investerare "så uppför vi oss inte" !!

  ----
  Händelse som kan inträffa; "Alla investerarares pengar som lånas ut, lånas ut på sådant sätt som bankerna gjort, utan säkerheter, utan ett tänk på att det är andras pengar man riskerar vid usel kreditberedning (kontroll av säkerheter mm). Se länk.

  --- Svar; Lågkostnadsbolaget lånar ut till personer/företag som har engagerat sig, med eget ansvar och egna investeringar, vilket skapar bara det större säkerhet, m a o färre kreditförluster än bankerna. Se JAK som har liknande modell och deras små kreditförluster.

  Lågkostnadsbolaget använder ej heller kapital s k virtuella pengar som enbart finns på papper, se banker. Vi lånar alltså bara ut pengar som finns tillgängliga och det gör att vi inte fattar vidlyftiga kreditbeslut. Se lån utan säkerhet. 
  Lågkostnadsbolaget har även en "riskpeng" som man får dra av lånesumman vid ingånget avtal. "Riskpengen" återbetalas vid avslutat lån och återbetalas.

 

 • Varför anser Ni insättargarantin i dess nuvarande form är värdelös eller "insättargarantin kan snarare betraktas som en ordförvrängd finansiell krumulur än en garanti åt insättare" ?

 • Det är alltid så att man vill ha korta svar och det korta svaret är att det idag finns garanterat och uppbyggt reservkapital hos bankerna som är så lågt att ingen kan kalla det garanti om man inte inte vill fara med osanning. Det långa svaret är se länken

Hur säkert är det !?

 • Fråga 1 ?

 • Svar 1.

 • Fråga 2 ?

 • Svar 2.

 • Fråga 3 ?

 • Svar 3.

Hur kan jag se behållningen/poängen ?

 • Fråga 1 ?

 • Svar 1.

 • Fråga 2 ?

 • Svar 2.

 • Fråga 3 ?

 • Svar 3.

Är det besvärligt att delta ?

 • Fråga 1 ?

 • Svar 1.

 • Fråga 2 ?

 • Svar 2.

 • Fråga 3 ?

 • Svar 3.

Kan man ha flera konton ?

 • Kan man ha flera konton hos Er ?

 • Javisst kan man ha det. Precis som banker har, ett konto som Du kanske har låst i 5 år, ett annat kan vara lönekonto osv.... Men den stora skillnaden med våra konton jfrt med banker är att vi har idag 4 investeringskonton som är bundna från 3 mån till 24 mån. Vi sysslar inte med betalningsförmedling där Du snabbt kan ta ut pengarna och betala fakturor med.

  Vi har investeringskonton och just investeringar gör man långsiktigt. Jfr med det dagliga, köper mat gör Du oftast kortsiktigt, färskvaror i alla fall. Däremot att investera i en snöslunga så är det långsiktigt... men den går ju ner i värde som kapitalvaror oftast gör.

  När Du investerar hos oss är det alltid Ditt eget kapital och den investeringens värde går ej ner, enbart med inflationen MEN varje dag växer poängen och dess kan Du sälja och få kanske 5 % avkastning !

  Jfr detta med ränta idag.

 • Ge exempel på olika konton hos Er.

 • Du investerar 2 000 kr och väljer att pengarna skall vara låsta i 15 mån. Det är ett Investeringskonto 15 mån. Det kontot går bra att fylla på vartefter. Önskar Du investera 200 kr i 24 mån blir det ett Investeringskonto 24 mån osv...

 • Fråga 3 ?

 • Svar 3.

Varför måste man låsa investeringen i 15/18/24/36 månader ?

 • Fråga 1 ?

 • Svar 1.

 • Fråga 2 ?

 • Svar 2.

 • Fråga 3 ?

 • Svar 3.

Vad händer med poängen om jag vill ha ut mina pengar ?

 • Fråga 1 ?

 • Svar 1.

 • Fråga 2 ?

 • Svar 2.

 • Fråga 3 ?

 • Svar 3.

Varför låna hos oss ?

 • Fråga 1 ?

 • Svar 1.

 • Fråga 2 ?

 • Svar 2.

 • Fråga 3 ?

 • Svar 3.

Har vi tillstånd ?

 • Har Ni tillstånd att bedriva Er verksamhet ?

 • Vi sysslar med riskkapital, icke återbetalningspliktiga medel och den verksamheten behöver ej något tillstånd. Verksamhetsbeskrivningen är godkänd av Bolagsverket.
 • Behöver man inte tillstånd för att bedriva en marknadsplats ?

 • På marknadsplatsen handhar man köp och försäljning av poäng. Det är som vilken marknadsplats som helst, exvis som Blocket, försäljning av nya och begagnade varor. För att tillhandahålla en marknadsplats för varor (poäng) och tjänster behövs inget tillstånd.

 • Ni verkar ju vara som en bank och dom behöver ju tillstånd ?

 • Tillstånd krävs ….för att ha höga omkostnader och därtill höga lånekostnader och göra stora vinster som genereras från vanliga kunder… och återbetala dessa vinster till få ägare… Det är väl klart att man skall ha tillstånd för sådant… Ironiskt uttalande från oss som anser att seriös verksamhet inte bör bedrivas på sådant sätt med andras pengar… Ursäkta oss…. Ni som inte tycker som vi.!!

  Vi bedriver inte sådan verksamhet och anser att omkostnader som finns i verksamheten skall vara så låga som möjligt och framför allt inte generera oskäliga vinster. Vi har låga lånekostnader, vi kräver betalningsmoral i våra lån (alltid amorteras av) och det finns utrymme för affärsvinst i verksamheten. Det och att vi sysslar med riskkapital (icke återbetalningspliktiga medel) kräver inget tillstånd.

  Insättargarantin garanterar ca 2,5 % av allmänhetens inlånade medel idag och det bör ses som bakgrund varför vi anser att allmänheten tar alltför stora finansiella risker idag. I klartext betyder det att var och ens egna kapital inte är tryggat till 97,5 %. Staten kallar det för garanti och i folkmun är denna trygghet ett måste.

  Var och en får inte glömma Cypern, Island m fl länder där insättare förlorade stor del av det egna kapitalet. En lagstiftning som tillåter motsvarande agerande införs nu inom EU.

Förmedlas lånen ?

 • Fråga 1 ?

 • Svar 1.

 • Fråga 2 ?

 • Svar 2.

 • Fråga 3 ?

 • Svar 3.

Hur fördelas lånekostnaden ?

 • Fråga 1 ?

 • Svar 1.

 • Fråga 2 ?

 • Svar 2.

 • Fråga 3 ?

 • Svar 3.

Varför har Ni så låga lånekostnader ?

 • Fråga 1 ?

 • Svar 1.

 • Fråga 2 ?

 • Svar 2.

 • Fråga 3 ?

 • Svar 3.

Ingen ränta, Muslimer & Kristna, varför ?

 • Finns det ingen annan finansiell verksamhet i Sverige som är anpassad för Muslimer & Kristna ?

 • Egentligen inte. JAK som tidigare enbart var en ekonomisk förening men numera en medlemsbank anser sig vara det närmaste finansiella alternativet i Sverige för en rättrogen muslim.

  Vår uppfattning är att JAK sysslar med ränta, bl. a. deras överlikviditet tidigare genererat ränteinkomster bl a hos Riksgälden, och att låneavgiften beräknas som en ränta.

  Lite djupare analys av ränta följer här;
  Därför är räntan förbjuden i Islam
  Haram betyder ”det som Gud har förbjudit”, och då kan alltså ingen annan tillåta det. Ordet ”Riba” betyder ”ökning” och används bl. a för att beteckna räntan på lån. Således kan vi kort säga att Riba är Haram i Islam”. Det betyder att ”Gud har förbjudit räntan i Islam”. Men kan man beteckna varje ökning som Riba ? Koranen svarar på detta: "Gud tillåter Köpenskapen och förbjuder Räntan" (Koranen 2:275)


  Det vill säga att vinsten från handel inte är Riba trots att den, i för sig, är en ökning. Hur särskiljer man då detta ?

  1. Ökning i Riba är en ökning i pengar som resultat av tiden, medan vinsten från handel är en ökning som motsvarar de ansträngningar som gjorts antingen genom att man själv tillverkat en vara eller genom att andra har gjort det, alltså en ökning som uppmuntrar den som tillverkar varan att fortsätta att göra den bättre och den som säljer den att ge bättre service.

  2. Riba är en ökning av samma sort, dvs. en ersättning av pengar på pengar, pengar är ingen vara som säljs, pengar är bara ett betalningsmedel, medan ökningen genom en handelsprocess är en ersättning av pengar för en vara, dvs. två olika ting. Det är praktiskt omöjligt att mäta upp exakt hur mycket en vara kommer att kosta.

  3. Vinsten får man en gång på varan som säljs. Varan förutsätts göra nytta en längre tid. Lånar man pengar med Riba däremot, kan lånet ta slut medan Riban fortsätter att öka i evighet.

 • Vad säger bibeln då om ränta för Kristna ... tyvärr säger vi Kristna sällan att vi är Kristna och hänvisar sällan till Bibeln eller nämner Jesus. Muslimer däremot tar oftast upp Koranen och Profeten. De påtalar alltid att de inte gillar ränta.... Vi skiljer oss åt vi människor och tyvärr skapas massor av myter fast i mångt och mycket är vi egentligen bara vanliga människor, merparten snälla och få andra som förtränger snällheten. Ränta behövs inte i ett samhälle !

 • Alla oavsett religion önskar väl att kostnaderna skall hållas så låga som möjligt. Man önskar inte heller att andra skall parasitera på mina pengar.. egentligen normala känslor som alla har. Om man läser Kristnas synsätt på ränta enligt Bibeln så skiljer synsättet sig om ränta inte alls så mycket åt i Koranen för Muslimer.

  Ingen gillar helt enkelt ränta som enbart är av ondo.

  Läs igenom denna artikel som är ett utdrag ur en större om räntan.

Ni som gillar ränta.Läs ej detta !

 • Varför har Ni ingen ränta och hur får Ni intäkter ?

 • Det otroliga är att har man alltid levat med ränta och ser att det är det bästa så är man inne i det... indoktrinerad kanske. Men fundera några varv till så kommer Du till insikt kanske.

  Ställ en enkel fråga till Dig själv... Hur kommer det sig att banker tjänar sådana otroliga pengar ? Jo, i en boendekostnad kan hyran inrymma så mycket som 77 % ränta. 77 % ränta är otroligt mycket men nära sanningen är det i alla fall.

  42 % ränta inryms i handeln med Varor och Tjänster i normalfallet. Gå ner på staden och handla för 100 kr, då försvinner 42 kr i ränta. Vilka får ta del av den ? Jo bankerna naturligtvis då de arbetar med ränta.

  Vilken insats bankerna gjorde när Du handlade för 100 kr och de fick Dina 42 kr ? En enorm insats naturligtvis jfrt med handlaren som tagit hem varorna, hyrt lokal, har anställda osv... Stackars... banker eller handlare...... otroligt vad normalt... eller hur !

  Betala en hyra på 1 000 kr så är räntan 770 kr. Hade man inte ränta skulle hyran vara i närheten av 230 kr. Men för att förstå mer, läs igenom artikeln om ränta här...

Vad är marknadsplatsen till för ?

 • Fråga 1 ?

 • Svar 1.

 • Fråga 2 ?

 • Svar 2.

 • Fråga 3 ?

 • Svar 3.

Kan man göra bra affärer ?

 • På vilka sätt kan man se engagemanget hos Lågkostnadsbolaget som att göra "bra affärer" ?

 • Det beror alldeles på vad man menar med "bra affärer". I huvudsak gör man alltid "bra affärer" om man investerar långsiktigt. Att investera hos oss innebär att det som växer ständigt... bara dagarna går.... är poängen. Har man möjlighet att sälja sina poäng och begära en avkastning för poängen så är det oftast en "bra affär".

  Prestationen man gjort i sin investering är inte så betungande, dagarna går oavsett om man vill eller inte, poängen bara ökar. Pengarna är alltid Dina och kvar på Ditt konto även om Du sålt Dina poäng. Poängen ökar alltså, inte Dina pengar. När Du säljer Dina poäng så är försäljningsvärdet odefinierat, Du vet ej hur mycket Du får för Dina poäng, om poängen ens går att sälja osv. Troligtvis är det en bra affär då det finns andra som har för dyra lån och som vill få ned sina kostnader.

  Viktigt påpekande; att investera hos Lågkostnadsbolaget kan innebära kortsiktigt viss kösituation. Exempelvis när vi till en början inte är kapitaliserade fullt ut kan köer uppstå vid lån. Den kan även uppstå vid investeringar och snabba uttag. Därför tänk långsiktigt, med kapital som kan sättas undan under längre tider, inte kapital som skall användas dagligen. När vi börjar snurra på, som JAK, då är problemen med tillgängligt kapital underordnade. Egentligen som med alla finansiella institut vid en början.

 • Finns det fler "bra affärer" man kan göra hos Er ?

 • Du kan, oavsett om det gäller Dig som privatperson eller företaget, alltid investera kontinuerligt och samla poäng. Dessa poäng som ansamlas kan i en framtid överlåtas (skänkas) till Din familj eller nära och kära som får då en bra start i livet. Det är vill vi påstå den "bästa affären".
  Samtidigt som kunskapen om att investera långsiktigt djupt rotas hos den kommande generationen.

  Någon i familjen kan vid lämpligt tillfälle ta ett lån för sitt första boende hos Lågkostnadsbolaget (kredtitberedes på vanligt, som i en bank) vilket innebär att det månatliga kostnaden reduceras med innehavet av poäng. Det blir då oftast oslagbart låga kostnader.

  Ett bra råd till föräldrar; Investera och det genererar poäng - Kräv av Era barn att när de investerat ca 20 % av Era uppsamlade poäng då överlåter Ni hela Er poängskörd.

  Barnen får kämpa lite och när de uppnått sina mål så får de sin belöning. PS ! Det fungerade förr med Spara och Slösa och varför inte nu ?

 • Tjatigt nog.... finns fler "bra affärer" ?

 • Du/Ditt företag kan med ansamlade poäng reducera kostnaderna genom att låna till..... vi gillar miljöriktiga produkter som solceller mm där Du bidrar lite extra till jordens välfärd, förutom den egna och familjens och samtidigt väcka Din omgivnings beundran.

  Företaget kan också ta lån, för sin expansion, anställa fler osv. Kulturen att investera långsiktigt och lära kommande generationen nya vanor... det är berikande för alla inblandade.

  Det är de låga kostnaderna man blir rik av... ej de höga inkomsterna.

Försvinner pengarna när jag säljer mina poäng ?

 • Fråga 1 ?

 • Svar 1.

 • Fråga 2 ?

 • Svar 2.

 • Fråga 3 ?

 • Svar 3.