Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Bankerna går i bräschen att utarma landsorten... Inte undra på att det blir spänningar i samhället när alla skall verka och leva i storsta´n !

"Vår ambition är att börja från grunden i ett finansiellt system (utan ränta och till självkostnadspris som ger marknadens lägsta lånekostnader) och åstadkomma väsentliga samhällsförändringar. Får rik som fattig oaktad religion eller etnisk tillhörighet... ja vanliga människor i varje kommun... tillsammans möjligheter själva skapa ett rättvisare samhälle där alla känner sitt berättigande då tror vi och ser framtiden an"

Det skall väl inte behöva vara långa köer från storsta´n när man skall komma ut på landet för att få lite frisk luft och få njutning... att förstöra naturen eller se den ?
http://www.dn.se/debatt/landsorten-utarmas-nar-bankerna-lagger-ner/

Det blir lång bilkö in till huvudorten också... för att finna en bankomat... för att få täckning på nätet men då får man springa runt lite och får motion i stället.

Lågkostnadsbolaget bygger nu ett nätverk med kloka kontaktpersoner, Franchisetagare i varje kommun i Sverige enbart i syfte att varje individ skall erbjudas personlig service. Betalningsförmedlingen kan bankerna ha kvar då det bara kostar pengar för dem och inte är så bra business som exvis till bolånetagare. Där är kassakon. Lån till entreprenörer är komplexa om man inte känner till orten och människan bakom.

Alla Sveriges bankkunder bidrar med bankavgifter för att täcka storstäderna. Alltså täcker bankservicen troligtvis enligt Paretos lag 20% av Sverige. Resterande 80% blir utan bankservice. Klokt eller idiotiskt. Låt hela Sverige leva sägs det.

Lågkostnadsbolaget har haft samma syn hela tiden, full täckning i alla Sveriges kommuner och stödjer alla kommuner som kämpar för sin lokalbefolkning, sina entreprenörer m fl för att erhålla en vettig samhällsservice.

Om en entreprenör behöver ett lån med nuvarande ordning så handläggs låneansökan av en person som oftast sitter i storsta´n och inte har en aning om personen eller affärsidén. Det är inte seriös kreditgivning och framför allt en usel samhällsservice till oftast hårt arbetande skattebetalare.

Oftast placeras eller arkiveras ? flyktingarna ute på landsorten då det saknas boende i storsta´n och problemen hopar sig med bl a ökad kriminalitet som följd. Ingen har glädje av att allt centraliseras. Nu ser vi gärna att kommunernas representanter agerar och inser det allvarliga som sker i nedrustningens anda.

Visst går det att vända utvecklingen ! Om kommunen med kommunalråden bestämmer sig och agerar kraftfullt. Tillsammans med Lågkostnadsbolaget kan kommunen investera medel och få poäng. Kapitalet som investeras (kommunens kapital) kan tryggas på olika sätt och allokeras för utlåning till verksamheter inom kommunen. Poängen som genereras kan kommunen också bestämma om... skänka/sälja ? till verksamheter inom kommunen eller vad man själva bestämmer inom kommunallagens ramar givetvis.

Lågkostnadsbolaget har flera konkreta och motsvarande upplägg för eftersatta i samhället och vi ser verkligen fram emot att delta i förändrad & förbättrad samhällsservice lokalt utifrån ett finansiellt perspektiv.

Kommunalråde eller företrädare för kommuner har tillsammans med Lågkostnadsbolaget möjligheter nu att agera konstruktivt och vända utvecklingen innan det är försent...

 

Nu till annan ekonomisk verklighet
UTRIKES      

                                     

Jordens rikaste äger snart hälften.  

                                     

Den rikaste hundradelen av jordens  

befolkning kommer nästa år att äga mer

än alla andra tillsammans. Det hävdar

hjälporganisationen Oxfam inför      

Världsekonomiskt forum i Davos, som  

inleds på onsdag.                    

                                      

Samtidigt lever en miljard människor

på mindre än tio kronor om dagen.    

                                      

-Omfattningen av de globala orättvis-

orna är helt enkelt svindlande, säger

ordföranden Winnie Byanyima.        

                                      

Oxfam efterlyser bland annat ett    

globalt mål för hur klyftorna ska    

minskas.                            


GLÖM ej bort nedan...

2 % i världen tjänar på det finansiella systemet... av exvis bankernas 91,9 miljarder i vinst (då är deras dyra leverne redan inbokat) returneras till stor del i utdelningar, aktieägare bl a. 4 500 kr som Nordeakund av dina pengar förra året gick till ren vinst i banken. Dina pengar 4 500 kr .... otroligt.... 25 kr per dag skall varje individ, varje spädbarn i Sverige skänka till bankernas vinster. En familj på 4 personer... bara 36 500 kr per år .... otroligt men sant !

EN MILJARD MÄNNISKOR HAR INTE RÅD ENS ATT BETALA 25 kr VARJE DAG TILL BANKERNAS VINSTER.
Dessa människor, bara en miljard stycken, saknar 15 kr om dagen att betala till bankernas vinster. Visste de om detta .... inte undra på att samhällets spänningar ökar !! 

MEN... vet Ni vad som är det värsta ?

JO... ATT 50 % av MÄNNISKORNA tror att de tjänar på nuvarande finansiella system !

KAN VI INTE HJÄLPAS ÅT ATT FÅ DENNA GRUPP SOM TROR ATT DE TJÄNAR PÅ DET FINANSIELLA SYSTEMET, KURERA SINA HJÄRNOR !?!

Tillsammans kan vi förändra !!

"91,9 miljarder 2013 i ren vinst... aktieägarna njuter... garantin mot vanligt folk är ju 2,5 %... känns tryggt. Vi, varje individ bör knäböja, varje dag... och skänka 25 kr idag... 25 kr i morgon... 25 kr i övermorgon ..... till bankernas vinster"